Det vanket heder og ære under årsmøtet i Tolga IL søndag 22. februar. Æresbevisningskomiteen med Gudny Hagen Bakken i spissen fikk en travel kveld.

Harald Jordet ble utnevnt som æresmedlem i Tolga Idrettslag med følgende begrunnelse:

Harald har satt spor etter seg i Tolga idrettslag på flere vis. Hans aktive karriere er innen fotball, langrenn, friidrett og sykling og han er fortsatt aktiv.  Han har vært en av ildsjelene, pådriver og deltaker i turrennet «Bjørkåsen rundt» og sykkelløpene  «Tallsjøen rundt», «Egebergrittet» og «4 Summit race». Han har sjølsagt tatt «Den store styrkeprøven» på sykkel Trondheim – Oslo. Harald er lagets turrennløper framfor noen med over tretti Birkebeinerrenn,  gått det 9 mil lange Grenaderløpet i sin ungdom og nesten alle Egebergrenn der han fikk 40-års-premien i 2009. Han har vært  i arrangørstaben for Tolga-stafetten og Egebergløpet  i alle sine aktive år og deltatt sjøl mange ganger. Da Harald kom tilbake til Tolga hadde han med seg inspirasjon og erfaring fra sin tid i Bækkelaget Sportsklub. Han ble skitrener i laget i mange år og var med i trenerteamet i Vi-To. Han var også en av løypekjørerne ei tid. Harald er en typisk lagspiller som ivrer for godt miljø og bredde. Hans engasjement er nesten uten grenser og han sier aldri «nei» når det gjelder dugnad og hjelp. Han er real og sier klart ifra hvis noe ikke er bra. Det har skjedd mye på anleggs-fronten de siste ti-åra i laget. Harald har vært en krumtapp i all utbygging med sitt engasjement og sin fagkunnskap,  og da spesielt i alle utvidelser av lysløypa. Tolga har arrangert både NM i terrengløp og NM på ski og Harald har vært i arrangørstaben som vanlig. Han har vært leder og medlem i komitèen for Egebergs minneløp i 10 år. Harald har vært leder i skigruppa i to perioder i tilsammen 8 år. Tolga idrettslag takker for den store innsatsen gjennom mange år ved å utnevne Harald Jordet til æresmedlem.

Tolga Idrettslags fortjenestemedalje ble tildelt medlemmene i "Sentralkomitèen for utbygging av Hamran, Tolga hopp- og skileksenter" og medlemmene i "AU i Tolga IL" med felles begrunnelse:

Ja, dere har vært med!

Dere har vært med på en anleggsutbygging og et dugnadsløft som føyer seg inn i rekken av de store prosjekter i idrettslagets historie. Dere har vært sentrale i en anleggsutbygging de siste åra som har gjort det mulig å videreutvikle idretten og satt Tolga på kartet. Dere har fått til et forbilledlig samarbeide med partnere og andre støttespillere og forvaltet flere hundre ildsjeler som nok en gang sa: "Ja, je æ med!". Flere av dere har mange år i laget med dugnader og verv som som aktive og trenere, men uansett "fartstid", så har hver og en av dere lagt ned en enestående innsats for "Hamran" og "Mjølkesyra" parallelt med store arrangement og dere har skjøttet den daglige drift. "Hamran" er et landemerke få hadde drømt om og det myldrer av aktive unger. "Mjølkesyra" er populær og sammen med de øvrige tilbud, driver idrettslaget folkehelse og markedsføring av Tolga på sitt beste. Det ble belønnet med Tolga-pris. Tolga Idrettslag takker for den store innsatsen ved å tildele lagets fortjenestemedalje.

Utdelingen fant sted under ski-VM i Falun av selveste Therese Johaug. Se link til artikkel i retten.no her.

Med samme begrunnelse ble hedersbevisning tildelt Harald Sørli, en påskjønnelse for personer utenfor idrettslaget som har gjort en særlig stor innsats for idretten i Tolga.

Knut Sagbakken fikk lagets fortjenestemedalje med følgende begrunnelse:

Knut er over gjennomsnittet sportsinteressert og han er over gjennomsnittet Tolga-patriot. Denne kombinasjonen er nok årsaken til at Knut i en årrekke har vært opptatt av å utvikle idretten i Tolga og sette Tolga på kartet. Han har trekt i tråder, ofte i bakgrunnen, for det meste som har foregått. Knut har tenkt «idrett som næring» lenge. Han er en av ildsjelene bak Egebergs minnearrangement og Olsok i Tolga. Han har vært leder eller medlem i hovedkomitèen for de fleste store arrangement de siste ti-åra, så som ved  HMKG's musikkorps og drilltropps besøk i 1987, utdelingen av Egebergs Ærespris til Oddvar Brå i 1988, NM i terrengløp i 1998, NM på ski i 2010 og andre store skibegivenheter i Tolga og på Sætersgård. Knut var kommunens representant i Sentralkomitèen for Hamran og har vært en av ildsjelene for hoppsporten i mange år,
- samarbeidet med Vingelen i.l. og anleggsutbygginga.  Han skal ha mye av æren for at idrettslaget ble tildelt  Tolga-prisen. Tolga idrettslag takker for den store innsatsen gjennom mange år ved å tildele Knut Sagbakken lagets fortjenestemedalje.

Æresbevisninger 2015Foto: Astrid Moen

Bak fra v.: Kjell Lunheim, Knut Sagbakken, Stine Ringnes, Trond V. Lund, Jens Rune Nyvoll og Tor Strypet. Foran fra v.: Kjersti S. Flatgård, Sverre Krogh, Per Ove Volden og Ellen Gullbrekken. Harald Sørli, Arne Strypet og Harald Jordet var ikke tilstede på årsmøtet.